• Ontdek de smaak van cacao thee
  • Gratis bezorging in Rotterdam*
  • Gratis verzending vanaf €25

Verspilling in de cacao-industrie

Voedselverspilling en specifiek verspilling van de restproducten van de cacaovrucht zorgen voor enorm veel afval. Zonde, want dit afval kan enorm waardevol zijn! In dit artikel lees je hoe Macaw Infusions van een restproduct iets waardevols maakt en welke andere producten er gemaakt kunnen worden met dit 'afval'.

Lees meer »

De voordelen van cacao thee op een rijtje

Al duizenden jaren geleden werd cacao thee gezien als een drankje met veel gezonde voedingsstoffen en werd zelf als medicijn tegen verschillende kwaaltjes gebruikt. Niet gek dat het letterlijk 'voedsel van de goden' werd genoemd! Cacao thee heeft veel overeenkomstige voordelen met pure cacao, doordat de cacao boon voedingsstoffen afgeeft aan de schil tijdens het fermentatieproces. Hieronder noemen we een aantal van deze voordelen.

Lees meer »

Cacao: Van vrucht naar thee

Grote kans dat je nog niet bekend bent met thee van cacaoschillen en je daarom afvraagt hoe cacao thee gemaakt wordt. We leggen je graag het gehele proces uit wat er vooraf gaat aan een heerlijk warm kopje cacao thee, van cacaovrucht tot thee. 

Lees meer »

Recept - Cacao Ice Tea

Waarschijnlijk heb je bij cacao thee het idee dat dit vooral een lekkere warme drank is voor de koude dagen. Maar er zijn veel meer momenten waarop je van de Macaw Cacao Thee kan genieten! Met dit recept maak je een heerlijke dorstlessende ice tea van cacaoschillen thee!

Lees meer »

Cravings: Waarom heb je zoveel zin in chocolade?

Veel mensen zullen ze zich wel in de titel herkennen. Een plotselinge enorme trek in chocolade. Voor sommigen is dat wanneer ze vermoeid zijn, voor vrouwen vaak tijdens de ongesteldheid en voor anderen is het een dagelijks terugkerend 'probleem'. Maar waar komt die craving nou precies vandaan en waarom specifiek chocolade? En zijn er ook dingen die je kunt doen om de craving te weerstaan?

Lees meer »