• Ontdek de smaak van cacao thee
  • Gratis bezorging in Rotterdam*
  • Gratis verzending vanaf €25

Hoe bereid je cacao thee?

Gebruik 1 theelepel (ongeveer 3 gram) cacaoschillen per kopje (200ml).

Het makkelijkste is om een theezeefje of theezakje te gebruiken. Je kan de schillen ook los in het kopje doen, maar let er wel op dat de cacao thee naar verloop van tijd bitter wordt. Meer tips voor theezeef alternatieven vind je hieronder. 

Voeg vervolgens kokend heet water toe, de optimale temperatuur is 100°C en laat de cacaoschillen ongeveer 3 tot 5 minuten in het water zitten.

Maak je eigen variatie door wat honing, ahornsiroop of een kaneelstokje toe te voegen.

Geniet van een heerlijke warm drankje vol van smaak!

 

TIP: Je kan de cacao thee ook koud drinken! Laat de cacaoschillen trekken met een sinaasappel schijfje of wat kaneel. Voeg ijsklontjes toe en een schijfje citroen en je hebt een heerlijk zomers drankje! Bekijk het recept.

 

Hand die kopje cacao thee vast houdt

Gebruik 1 theelepel cacaoschillen per kopje

Laat de cacaoschillen 3 minuten zitten in heet water

Geniet van je kopje thee!

Geen theezeefje? Geen stress!

Hoewel de thee het makkelijkst te zetten is met een theezeefje, kan het natuurlijk zijn dat je deze niet bij de hand hebt. In dat geval zijn hier wat mogelijkheden om thee te zetten zonder theezeef.

De eerste is met behulp van een French Press, die sowieso handig is bij een grote hoeveelheid! Een andere mogelijkheid is het gebruik van eenmalige theefilters, deze zijn bij elke supermarkt te koop. Als laatste kan je gewoon een pot thee zetten en bij het uitschenken deze door een zeef heen schenken. Je zou bij deze laatste optie zelfs een koffiefilter kunnen gebruiken!

Heb jij een andere creatieve oplossing? Laat het weten in de reacties!

 

Gooi de cacao schillen niet weg nadat je hebt genoten van je kopje thee!

Je kan de schillen namelijk goed gebruiken voor compost en om je tuinbodem er mee te bedekkenDe cacaoschillen houden onkruid in bedwang en weren slakken en katten in je tuin. Ook geven de schillen voedingsstoffen af aan de bodem en hebben ze een vochtregulerende werking. Houd wel je hond weg van de cacaoschillen, want net zoals bij chocola, kan een hond niet goed tegen theobromine.

Zin gekregen in cacao thee? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.