• Ontdek de smaak van cacao thee
  • Gratis bezorging in Rotterdam*
  • Gratis verzending vanaf €25

Chocolade zonder dik te worden? 4 gezonde producten van chocolade.

Wie wordt er nou niet blij van chocolade? Helaas zitten in de meeste producten met chocola vol suikers en vetten, wat het niet de gezondste optie maakt. Hieronder hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waar je wél van kunt blijven genieten, zonder je druk te maken over de calorieën! 

Pure chocolade blokjes met frambozen

Pure chocolade

De basis van chocolade, cacao, is een gezond product. Cacaobonen zit bomvol antioxidanten, die onder andere het risico op hart- en vaatziekten verlaagt en ontstekingen tegen gaan. Ook zitten er nuttige voedingsstoffen in chocolade, zoals ijzer, koper en magnesium. Wat een chocoladereep een stuk minder gezond maakt, is suiker en de toegevoegde melkvetten. In een reep melkchocolade zit in verhouding veel meer suiker dan in een reep pure chocolade. Ook zitten er meer antioxidanten in pure chocolade. Dus hoe puurder de chocola, hoe gezonder! Denk hierbij aan chocolade met minstens 70 procent cacao. Dit betekend natuurlijk niet dat het eten van een hele reep pure chocolade gezond is. Maar af en toe een stuk pure chocolade past prima in een gezond en gevarieerd dieet. 

Chocolademelk met cacao poeder

Bij chocolademelk denk je niet meteen aan een gezond drankje. Maar wanneer je magere melk of amandelmelk gebruikt en hier twee schepjes ongezoete goede kwaliteit cacao poeder in doet (geen Nesquik!), heb je wel de lekkere chocolade smaak en is het nog gezond ook!

Het is wel een stukje bitterder dan wat je gewend zal zijn. Havermelk en Sojamelk hebben van zichzelf al een zoetere smaak, dit kan je ook proberen als je het wat zoeter wilt. Vergeet ook niet een heel klein snufje zout toe te voegen! Zout in m'n chocolademelk? Jazeker, zout zorgt er voor dat de bittere smaak minder sterk word en brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren. 

Suikervrije chocolade

Er is tegenwoordig ook een ruim aanbod van suikervrije chocolade. Vaak betekend dit wel dat de suiker is vervangen door zoetstoffen. Er is nog al eens wat discussie of deze zoetstoffen nou zo gezond zijn. Ook zorgen ze toch vaak voor een wat chemische smaak. Mag je echt geen suiker? Dan kan het zeker wel de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar een goed suikervrij product. 

Thee van cacaoschillen.

Last but not least. Onze Macaw cacao thee. Deze bestaat voor 100% uit cacaoschillen, hier is dus verder niks aan toegevoegd! Dat betekend dat de thee geen calorieën bevat. Zo kun je genieten van de smaak en geur van cacao, zonder alle nadelen. Ontdek zelf de smaak van cacao thee. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.