Waarschijnlijk heb je bij cacao thee het idee dat dit vooral een lekkere warme drank is voor de koude dagen. Maar er zijn veel meer momenten waarop je van de Macaw Cacao Thee kan genieten! Met dit recept maak je een heerlijke dorstlessende ice tea van cacaoschillen thee!

Ingrediënten
- 10 Gram Macaw Cacao Thee
- 1,5 liter water
- Honing / Agave siroop / Suiker / Of andere zoetmaker naar keuze
- 1 Kaneel stokje
- 1 Sinaasappel
- Ijsblokjes
Bereidingswijze
- Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de cacaoschillen en het kaneelstokje toe. Laat de thee 5 minuten trekken.
- Giet de thee door een zeef in een kan.
- Voeg honing of suiker toe naar smaak. Als de thee koud is zal hij minder zoet smaken, houd hier rekening mee. Maar je kunt de ijsthee ook prima zonder suiker maken.
- Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur en zet de kan in de koelkast.
- Haal de thee uit de koelkast wanneer hij is afgekoeld. Snijd de sinaasappel in plakjes en voeg ze toe aan de kan.
- Serveer de ice tea met een sinaasappel en ijsklontjes. Geniet er van!
Varieer en geef je eigen twist eraan!
Dit recept kun je natuurlijk helemaal naar je eigen hand zetten. Je kunt zelf kiezen wat je lekker vind en sommige ingrediënten vervangen.
Tips om te variëren
- In plaats van kaneel kun je wat peperkorrels mee laten trekken in de thee. Voeg dan als fruit wat aardbeien toe op het eind.
- In plaats van sinaasappel kun je variëren met andere vruchten zoals citroen, ananas of seizoensfruit.
- Verse munt is ook een heerlijke frisse toevoeging.
Reactie plaatsen
Reacties